Jan van Zanen
trots op programma van dinsdagochtend

‘Het zijn stuk voor stuk sprekers die inspireren, uitdagen en prikkelen’

Voor het eerst in de rol van voorzitter neemt Jan van Zanen het woord om de gasten welkom te heten op het VNG Jaarcongres 2016 in Haarlemmermeer. In het bijzonder noemt hij de raadsleden van de Antillen en erevoorzitter Annemarie Jorritsma. “Het verschil tussen mij en de vorige voorzitter? Zij heeft de tas met spullen al!” grapt hij. Bestuurders zijn massaal aanwezig in de zaal, er zijn dit jaar meer dan 2600 deelnemers. “Heerlijk om als vereniging zoveel mensen om je heen te verzamelen”, aldus Van Zanen.

Hij start zijn welkomstwoord traditiegetrouw met een mail aan Z.K.H. Koning Willem-Alexander, om de gevoelens van eerbied en verbondenheid over te brengen. Daarna snijdt hij de bekrachtiging van het asielakkoord aan. ”Een ruime meerderheid van 86 procent heeft voor gestemd om het akkoord te bekrachtigen, maar dat betekent niet dat er geen werk meer aan de winkel is”, stelt hij. “Er zijn nog steeds zorgen. Een aantal van u deed suggesties, maakte opmerkingen, en er zijn in dit debat zowel voor- als tegenstemmers. We sterken ons nu voor het vervolg, want dit onderwerp is natuurlijk nog niet afgerond. Dank voor uw steun!”

Van Zanen uit ook zijn gevoelens van trots op de inleiders en het programma van vanmorgen: ‘Het zijn stuk voor stuk sprekers die zullen verbazen, inspireren, uitdagen en prikkelen. Een geweldig Jaarcongres toegewenst!”, besluit hij zijn verhaal.

Wat volgt is een 360-gradenfilm, gemaakt door start-up Yellowbird, waarin pioniers voor een toekomstbestendig Nederland geïntroduceerd worden. Van bijna zelfvoorzienend Ameland, tot het buitengebied van Terwolde, waar het snelste glasvezelnet van Nederland komt. De video is woensdag te bekijken in de app – dus houd dit in de gaten!

Advertentie

_BT Clear
_BT Clear