Het VNG Jaarcongres van 2017 loopt ten einde.

‘Vakmanschap’, een programma vol met inspirerende sprekers, interessante deelcongressen en leuke excursies. Ook de borrel en het avondprogramma waren fantastisch, mede door het lekkere weer. Tijdens de lunch vragen we nog enkele congresgangers naar hun hoogtepunten.

Tot volgend jaar!

_BT Clear

“Op veel andere congressen is er een constante stroom van mensen die over de beurs lopen, maar dat is hier anders. Tijdens de plenaire sessies kom je alleen af en toe een verdwaalde burgemeester tegen. Tijdens de lunch is er een grote piek, dus dan doen we ons best zo veel mogelijk mensen te spreken.

Ons bedrijf is een adviesbureau op het gebied van huisvesting. We hebben onlangs een tool gemaakt voor verduurzaming van gemeentelijk vastgoed, en daar kregen we vandaag heel positieve reacties op. Van de 60 gemeentes die we hebben gesproken, heeft een derde gevraagd of we bij ze langskomen.”

Sjoerd Groen, standhouder van ABC Nova

“Dit is mijn eerste keer op het congres, en ik vind het bijzonder dat we hier met zo veel mensen zijn. Het doet me beseffen hoeveel mensen er regeren, bepalen en besluiten in dit land.

Gisteren heb ik met plezier naar Peter van Uhm en Herman Pleij geluisterd. De komische benadering van Pleij beviel me wel. Je moet de dingen met humor benaderen in de politiek, want je kunt niet altijd hoofdpijn hebben.

De volgende keer ben ik er graag weer bij, dus ik ga mijn best doen om mijn werk als raadslid te kunnen blijven doen. Het kost veel tijd, maar ik doe het met plezier.”

Lucia Dam, CDA-raadslid gemeente Lelystad

“Paul ’t Hart vond ik het hoogtepunt van het plenaire programma van de eerste dag. Hij liet zien hoe belangrijk het is dat je dit werk met passie doet. Als gemeentesecretaris probeer ik ook op die manier leiding te geven.

Dinsdagmiddag kon ik er helaas niet bij zijn, maar ik ben daarna teruggekomen zodat ik de ALV mee kon maken. Ik ben erg blij met de besluitvorming van vandaag. De VNG gaat samenwerken met de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS).”

Anneke Knol, gemeentesecretaris gemeente Vlaardingen

“Het congres is een mooie plek om je gedachten te slijpen. Dat doe ik door gesprekken met andere bezoekers, maar vooral door te luisteren naar sprekers. Het verhaal van Bas Eenhoorn had van mij iets concreter gemogen, maar ik denk dat hij vooral bewustzijn wilde creëren. Dat is gelukt. Zo vlak voor het einde loop ik nog even rond, ik kijk of ik nog bekenden tegenkom. Of ik veel mensen ken? Als het 10 procent is, is het veel.”

Casper Rutten, raadslid gemeente Breda

“Dit is de 26 e keer dat ik op het VNG Jaarcongres kom, en het is de beste editie ever. De opzet van de beurs is compact, de ruimtes zijn goed. Bovendien waren alle sprekers in het plenaire programma boeiend, en dat is echt niet ieder jaar het geval. Ze waren authentiek, bleven dicht bij zichzelf. Volgend jaar in Maastricht ben ik er zeker weer bij.”

Lonneke de Waal, senior accountmanager BNG Bank

_BT Clear

Sponsors

_BT Clear