Lunch in beeld

_BT Clear

“Inspirerend”

Wethouder Bram Meijer is zeer enthousiast na het plenaire programma. “Wat een geweldige sprekers. Met name Peter van Uhm maakte indruk. Niet alleen op mij, ook op de rest van de toehoorders. Je voelde de emotie in de zaal. Hij haalde een prachtig verhaal aan – een persoonlijk relaas over hoe hij soms de regels overtrad voor de goede zaak – dat vond ik erg sterk.

Ik ga nu lunchen met de rest van het college van gemeente Westland. Daarna trekken we eropuit in het kader van teambuilding. Ons hotel in Terneuzen heeft de fietsen al klaarstaan. Het plan is om een bezoek aan de sluizen te brengen. Daarna sluiten we weer aan bij de borrel op de Grote Markt.”

Bram Meijer - wethouder gemeente Westland

_BT Clear

“Netwerken”

De VNG-trainee van de gemeente Vlaardingen heeft net haar lunch op. “Ja, het was zeker een lekkere salade en een goede bodem voor de rest van het programma,” zegt Sharon van Westrenen. “Ik heb het tot nu toe ontzettend naar mijn zin op het congres. Er zijn enkele bestuurders waar ik mee heb gesproken en de sprekers zijn interessant. Ik vond de komische noot van Herman Pleij een fijne afsluiter van het plenaire deel.

Maar ik moet nu gaan, de bus wacht. Vanmiddag stap ik aan boord van rondvaartboot De Frisia voor de excursie over de Oosterschelde.”

Sharon van Westrenen - VNG-trainee gemeente Vlaardingen

_BT Clear

“Bijpraten”

Raadslid Jan Houtenbos is een vaste bezoeker van het VNG Jaarcongres. “Ik kom al jaren, het is de ideale gelegenheid om je bij te laten praten over het reilen en zeilen in gemeenteland.”

Wie wil weten wat het Noord-Hollandse raadslid vandaag allemaal opsteekt, kan hem volgen op Twitter. “Ik twitter veel. Net nog twee quotes van sprekers Ingrid Thijssen en Peter van Uhm. Het liefst plaats ik bij elke tweet ook een foto, dat trekt toch meer aandacht dan alleen een tekst. Vanmiddag denk ik dat er wel een tweetje komt van de excursie. Ik stap op de boot voor een tour door de haven. Het was wel moeilijk kiezen. De excursie naar de kerncentrale leek me ook heel erg interessant.”

Jan Houtenbos - raadslid gemeente Bergen

_BT Clear

“Boeiend”

“Ik knijp er vaak genoeg tussenuit,” verklapt Patricia Withagen. “Niet alle sprekers kunnen mijn aandacht vangen tijdens een plenaire sessie. Ik kies daarom altijd een stoel aan de zijkant, dan kan ik zonder anderen te storen de zaal uit.”

Maar deze keer bleef de wethouder uit Zutphen toch echt op haar stoel zitten. “Ik vond het oprecht heel boeiend. Zulke verschillende sprekers die elk vanuit hun eigen ervaring vertellen over het onderwerp vakmanschap. Heel bijzonder. Ik stap zometeen in de bus naar Omnium voor het deelcongres Zorg en innovatie. Zorg zit in mijn portefeuille. Eens kijken of ik hier ook zo geboeid zal luisteren.”

Patricia Withagen - wethouder gemeente Zutphen

_BT Clear

Sponsors

_BT Clear